söndag 23 juni 2013

Tea-time med blåbärstartelett - recept

I England är "tea-time" lite av en vetenskap. Det kan vara allt från en slät kopp till i princip en hel måltid. Vi har t.ex. "cream tea" eller "Devon cream tea" med scones, clotted cream och marmelad. Så finns också "high tea" med mer matiga tillbehör och "afternoon tea" med scones, sandwichar och bakverk. Här en länk till en engelsk sida om te som dessutom bjuder på en hel del recept.

Till vår egen lilla "tea-time" bjöd jag på nybakade blåbärstarteletter!


Här är receptet, det blir ca 15 st

Degen:
125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ägg


Kör smör och vetemjöl i matberedare till grynig massa. Tillsätt florsocker och ägg och kör det hela till en smidig, ganska kletig, deg. Tryck ut i metallformar och grädda i ca 10-12 minuter tills de fått fin färg. Svalna.

Till topping:
250 g Kesella 10 %
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker


Rör ihop och fördela i formarna och toppa med valfria bär. Ät, mumsa o njut!





1 kommentar:

Marie maräng sa...

Men så goda dom ser ut!
Tack för receptet!

Önskar dig en toppen helg!
Kram Marie