söndag 27 juli 2014

3 nya stickböcker

Jag har köpt mig tre nya stickböcker. Först ut "Finstickat" av Helga Isager som jag skrev om i detta inlägg. En bok som jag bara känner att jag måste ha i min egen ägo - älskar den!
 
Sedan har vi "Feminine Knits" av Lene Holme Samsoe. Lene har arbetat som stickdesigner sedan 1988 och skapar stickmodeller till garnföretag, veckotidningar och tidskrifter. Denna bok innehåller 25 modeller som passar för olika tillfällen, allt från enkla och snabbstickade till mer komplicerade mönster. Efter det inledande kapitlet med enkla koftor och en fin halsduk med spetsmönster går man vidare till kapitel om bladmönster, strukturmönster, flätmönster, hålmönster, nätmönster och kombinationer av dessa. Feminint, klassiskt och modernt kan man säga och härligt lååångt från varmt, bylsigt och praktiskt!
 
Så till sist Stora boken om stickning av Margaret Hubert. Margaret har skrivit många böcker om såväl stickning som virkning och hon skapar mönster till garnproducenter och olika tidskrifter. Denna bok är mer en "handbok" fylld av praktiska tips och idéer om tekniker, material och metoder. Boken innehåller tydliga steg-för-steg-instruktioner, diagram och färgbilder på över 200 mönster med olika svårighetsgrader. Sista kapitlet tar upp lite speciella stickmetoder bl.a. tvåänds-stickning som jag funderat över att pröva på.
 
♥~❀~♥~❀~♥

1 kommentar:

Hedvig sa...

Oh! "Finstickat" skulle jag också vilja ha. Är den så bra som man tror?